Poppenkast

De poppenkast is een klein theatertje waarin met behulp van (hand)poppen elke fantasie en werkelijkheid tot leven kunnen komen. GordijnOpzij speelt altijd interactieve voorstellingen die gaan over de grote en kleine dingen in het leven. De verhalen zijn voor kinderen, soms voor grote mensen en soms voor allebei. Achter de kast bespeelt Ben de poppen en vóór kast speelt Claudia de theatrale figuur: Klodje die in elk verhaal een bijzondere rol vertolkt. Onmisbaar in de interactie met het publiek!

Voorstellingen:

BONK!

Ken je het verhaal over Bonk? Over Bonk de zeeman?Hij groeide als kind op bij zijn opa en oma. Opa was een echte zeeman en had een grote boot. Oma was een echte verhalenvertelster. Het allerliefste had Bonk net zo’n mooie boot als die van opa willen hebben. Maar ja, dat kan niet altijd.Een ontroerend verhaal waarin een wenskist, de plastic soep en de liefde voor zijn opa een rol spelen…..Een nieuw interactief verhaal van GordijnOpzij met natuurlijk Klodje, poppenspel en liedjes.

 

 - JOPIE HET LIEVEHEERSBEESTJE

Jopie is een ijdel lieveheersbeestje en poetst zijn stippen (ze lijken wel van goud!) totdat ze mooi glanzen. Tot hij op een dag een stip kwijtraakt. Samen met Klodje en de kinderen gaat hij zijn stip zoeken. Maar zij zijn niet de enigen die de stip zoeken...

- SIRKUS KALKOEN

over hoe de dieren zelf een circus beginnen nu er geen dieren meer in het circus mogen optreden

- Wortelsoep! Waarin Klodje een moestuin gaat beginnen... Maar hoe moet dat eigenlijk? Gelukkig krijgt ze hulp vanuit de poppenkast. En.. Klodje is niet de enige die trek heeft in worteltjes. Oh jee! Een leuke dynamische voorstelling over wat nou van wie is en waarom dan eigenlijk?

 Klodje en Gerben het Monster dat eigenlijk geen monster is en alleen maar vrienden zoekt...

- Sinterklaasvoorstelling: De schoen van Klodje! In een sfeervol decor heerst er een opgewonden sfeer in de poppenkast. Het is bijna Sinterklaas en Klodje en Krek gaan hun schoen zetten. Er wordt samen gezongen met de kinderen en in de poppenkast gaat iedereen verwachtingsvol slapen. Ook de schoenen zelf vinden het spannend en natuurlijk ook de altijd stoute  Alias de pinguïn. Die was het eigenlijk vergeten om een schoen te zetten. En dan doet hij iets...... Gelukkig komt alles aan het einde weer goed!

 

 

Contact

gordijnopzij.nl
GOUDA

(06) 13 50 56 55

© 2015 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode