ik Ben             

en GordijnOpzij                          


Ben Bijker, vrolijke ontregelaar en de man achter Gordijn Opzij. In de loop van mijn leven heb ik een mateloze passie ontwikkeld voor theater. De magie van theater is een bedachte werkelijkheid creëren waarin de toeschouwer gelooft en voor korte of langere tijd in kan verdwijnen. Om dan na een unieke ervaring weer terug te keren naar zijn of haar eigen werkelijkheid.

In de loop van de tijd heb ik mijn passie verder vorm gegeven. Ik heb mijn bestemming als speler en theatermaker gevonden en er mijn werk van gemaakt: (trainings)acteur, clown, poppenspeler en theatermaker. Ik ben vooral gefascineerd door wat er in spel teweeg kan worden gebracht met grenzeloos en incorrect gedrag. En dat kan in mijn visie alleen door milde confrontaties en een flinke dosis ontregelende humor!